Enligt arrangörerna tog de 360 platserna till årets lopp slut inom tio minuter och 800 stod i kö för att få vara med. Inför 2015 kommer platserna därför att lottas ut.
Nästa lopp körs den 12-13 september, 36 mil Gotland runt, där maten är lika viktig som själva cyklingen. Eftersom hetsen till platserna blev så stor i år vill arrangörerna nu testa en annan variant. Alla kan i lugn och ro anmäla sig fram till nyår och därefter sker en utlottning. Tanken är att hela familjen eller gruppen ska få plats och att det ska vara lika för alla. Tidtagning är inget arrangörerna tror på och alla cyklar i sin egen takt. Det är naturen, maten och samvaron som är det väsentliga. Depåerna förläggs på natursköna platser och vid särkilt vackra gårdar.
Loppet går på asfalt och så nära kusten som möjligt. På sin väg bjuds deltagarna på gotländska delikatesser som exempelvis helgrillat lamm, rökt flundra och saffranspannkaka.
Start och mål är i Visby och det finns tre distanser att välja mellan: 360, 270 eller 180 kilometer. Loppet förlängs också med en extra dag för dem som vill cykla Fårö runt den 11 september. Fårörundan är cirka 75 kilometer.
Initiativtagarna till Gotland360 är Peter Petersen och Philip Willner som kom på idén redan 2005. Två år senare hölls det första officiella loppet med 23 deltagare.
Under åren har längden och sträckningen varierat. På www.gotland360.se hittar du information om nästa års tävling och hur du anmäler dig. Loppets sträckning är dock inte offentlig än.