Rekorden och medaljerna strömmar in för Linus

Linus Kahl hade en fin torsdag på SM med Två JSM-guld, ett seniorbrons och flera personliga rekordnoteringar för det gotländska löftet.

Linus Kahl under finalen på 200 meter medley i Eskilstuna. Det blev tre individuella medaljer för Linus Kahl under torsdagen.

Sport2019-11-15 09:35

Linus Kahl har prickat in formen väl till SM-simningarna på 25-metersbanor som pågår just nu i Eskilstuna. Den 18-årige gotlänningen, numera tävlandes för Landskrona SS, tog redan i onsdags sitt första JSM-guld på 200 meter bröstsim. I seniorfinalen på kvällen slutade han på fjärde plats, 35 hundradelar från bronset.

Torsdagen inledde Kahl med  200 meter medley, distansen som han tog SM-silver på i fjol med personliga rekordtiden 1.59,40.

Det rekordet sänkte han med halvsekunden i Eskilstuna på torsdagsförmiddagen då han simmade hem JSM-guldet på tiden 1.58,90, 1,25 sekunder före närmaste konkurrent.

– Det kändes väldigt bra. Jag hade ett behagligare ryggsim än vad jag brukar och mitt bröstsim var väldigt bra under loppet, säger Linus Kahl.

Linus Kahls rekordtid var också den klart snabbaste försökstiden vilket gav honom en central bana i torsdagskvällens SM-final.

Väl framme i SM-finalen visade konkurrenterna upp ett helt annat tempo än tidigare under dagen. Förhandsfavoriten Simon Sjödin vann guldet enkelt på tiden 1.55,86. Linus Kahl lyckades inte att putsa sitt personliga rekord ytterligare, han simmade i finalen in på tiden 1.59,55. Det gav honom en fjärdeplats, en dryg sekund från bronsplatsen.

Utöver 200 meter medley simmade Kahl även 100 meter bröstsim under torsdagen. I dagspassets JSM-final, tillika försöksheat i seniorklassen, tog han sitt andra JSM-guld för dagen. Med tiden 1.00,51 slog han sitt personliga rekord med 36 hundradelar och säkrade den tredje guldmedaljen i mästerskapet. Segermarginalen till klubbkompisen Emil Hassling var 53 hundradelar, och Kahl hade tredje bästa försökstid till torsdagskvällens final.

I finalen fanns det inget att göra åt förhandsfavoriterna Johannes Skagius, SK Neptun, och Erik Persson, Kungsbacka SS.

Bakom toppduon blev det en tuff kamp om bronset mellan Linus Kahl och SK Neptuns Patric Ridell. Efter 50 meter skiljde det endast fyra hundradelar i Kahls favör. Under andra halvan av loppet fortsatte det att vara jämnt, men Kahl såg till att behålla övertaget och drygade ut försprånget till 21 hundradelar i mål. Linus Kahl säkrade bronsmedaljen med ett prydligt nytt personligt rekord, 1.00,38.

Wisby Simsällskaps enda representant i JSM, 14-årige  Elias Lyth, simmade också 100 meter bröstsim och slutade på plats 36 på tiden 1.07,08, nytt personligt rekord.