Det blev ett lyckat Special Olympics i Abu Dhabi för den gotländske dressyrryttaren Jimmy Andersson med en fjärdeplats och ett silver som resultat.

– Det är helt otroligt! Allt är som en dröm. Tänk att vara näst bäst i världen. Och det i dressyr som ju är svårt, sammanfattar Jimmy sina prestationer.

Under spelens pampiga avslutningsceremoni på Zayed Sports City Stadium under torsdagskvällen fick han dessutom äran att ta emot stafettpinnen, i form av en flagga, inför Special Olympics games som hålls i Åre/Östersund år 2021. Och Jimmy Andersson gillade sitt uppdrag.

– Det var också snudd på overkligt. Flera tusen fanns i publiken och jag vinkade tills de sa: ”Hand over the flag please”.

Tillsammans med sin tränare, tillika det svenska dressyrlagets coach, Helén Erlandsson, Lummelunda, är han nu på väg tillbaka till Gotland och för de som vill följa 24-årige Jimmy Andersson, och några av de andra i den stora svenska trupp som fanns på plats i Förenade Arabemiraten, kommer ett program producerat av SVT sändas senare under 2019.

– Det var jätteintressant att se hur en sådan produktion går till. Ett helt tv-team hängde med mig till stallet och även hem till min mamma i Bro. Därifrån kommer man bland annat att få se mig steka pannkakor. avslöjar Jimmy.