Annelie Blixt, 53, lämnar uppdraget som tränare för Dalhem och är klar som ny assisterande tränare för Endre i SSL Dam. Hon väljer därmed att lämna fotbollen för att ta steget in i innebandyn.

– En ny dörr har öppnats för mig som älskar lagidrott och att jobba med individer och deras utveckling. Det var inte svårt att tacka ja till mitt nya uppdrag med Endre, men det är svårt att ta farväl av klubben i mitt hjärta, Dalhem. Men allt har sin tid och att få bli en del av organisationen i Endre ska bli väldigt spännande, säger Annelie Blixt i ett pressmeddelande.

Hon har aldrig tidigare varit ledare inom innebandyn – det är alltså en ny utmaning som väntar för henne.

– Jag hoppas att jag ska kunna bidra med mitt sätt att leda grupper och utveckla individer till att både må bra, ha kul och bli bättre innebandyspelare. Jag är förknippad med fotboll, men under många år har det diskuterats innebandy i vårt hem. Med två vuxna barn som fortfarande idag spelar innebandy på elitnivå kommer jag förbered - Alexander kommer att få sina tips, säger Annelie Blixt om samarbetet med Endres huvudtränare Alexander Brinkmann.

Jonas Åström, sportkommittén i Endre, är väldigt nöjd över rekryteringen.

– Annelie är ett respekterat och välkänt ansikte inom idrotten på Gotland och har lång erfarenhet från fotbollen – både som spelare och ledare. Det ger henne unika egenskaper. Vi tror att det finns många fördelar med att komma från en annan idrott och hon kommer kunna föra in nya tankar och idéer. Vi är såklart väldigt nöjda och stolta över att kunna rekrytera Annelie, säger han.

Kontraktet gäller från och med 1 augusti fram till 2019.