I år kom cirka 300 deltagare till start i tjej och killruset med start och målgång vid Strandgärdet i Visby. Nytt för i år var att det anordnades en tävlingsklass och att även killar fick springa. I gassande kvällssol avverkade löparna, unga som gamla, den fem kilometer långa banan. Den första killen att korsa mållinjen var Hans Larssson som i överlägsen stil vann killklassen. Med tiden 16:58 var han över två minuter före Per Janzon som sprang in på andraplats.

– Det känns väldigt bra att vinna första gången vi killar får vara med. Jag är faktiskt ganska trött, men det var en härlig och lättsprungen bana och perfekt väder, säger Hans Larsson och pustar ut.

I tjejklassen vann Hanna Sihlman som inte är med i någon löparförening, men det spelade ingen roll då hon var snabbast av alla med tiden 22:37. Segraren gav ifrån sig ett rejält glädjetjut efter att ha sprungit i mål.

Artikelbild

| Hans Larsson var över två minuter före tvåan Per Janzon.

– Jag är superlycklig! Jag trodde verkligen inte att jag hade det här i mig. Jag bara väntade på att någon skulle springa om mig. Sista biten skrek jag bara åt mig själv ”kom igen nu, kom igen nu”. Det måste ha sett ganska roligt ut, säger Hanna Sihlman.

Tjej och killruset var i år tillbaka på Strandgärdet efter att loppet ifjol anordnats vid Gutavallen på grund av Island Games. Tävlingsledare Örjan Högberg är nöjd med arrangemanget, men hade hoppats på ännu fler deltagare.

– Ifjol var det bedrövligt med dåligt väder och få deltagare. Men i år känns det jättebra. Jag hade dock önskat att det hade varit ännu fler som kom hit med tanke på att både tjejer och killar nu får springa, säger Örjan Högberg.