Birkagården kan tvingas att stänga eftersom Visby domkyrkoförsamling fått ökade kostnader på drygt 540 000 kronor årligen. Det pågrund av att Arbetsförmedlingens regler kring lönebidrag gjorts om.

Men Håkan Ericsson (S), socialnämndens ordförande, menar att det ännu finns fler frågor att utreda innan en sådan lösning kan bli verklighet.

– Jag tycker inte alla lösningar är prövade ännu. Vi har varit med i diskussionen om en lösning innan. Nu ska en risk- och konsekvensanalys och MBL-förhandling göras. Vi får se vart det tar vägen och därefter får vi se vad som kan göras, säger Håkan Ericsson.

– Det man kan fundera över är Arbetsförmedlingen som domkyrkoförsamlingen tycker är så jobbiga och att de borde kunna få två nya personer med lönebidrag.

LÄS MER: Birkagården kan tvingas stänga

Visby domkyrkoförsamling anser att ni borde bidra med mer pengar till verksamheten och att kostnadsfördelningen borde ses över?

– Jag förstår att de tycker det. Om man ser till socialnämnden kämpar vi också med ekonomin och med ett underskott. Vi har många angelägna ärenden som vi måste lägga pengar på. Vi har inte stängt dörren och fortsätter diskussionen efter analysen som ska göras, säger Håkan Ericsson.

Han hoppas att analysen ska ge svar på vad Birkagården ger Region Gotland och det gotländska samhället.

– Jag utgår i från att man kollar på vilken nytta som Birkagården verkligen gör. Jag vet inte vad som skulle hända om Birkagården skulle stänga. Det är vad jag vill veta mer kring innan jag kan säga någonting mer. Jag hoppas få svar på det i analysen, säger han.