Det har varit fyra åtalade och ännu fler målsägande i utredningen om vad som hände bland annat på Wallérs plats i maj för snart två år sedan.

En man i 50-årsåldern och en man 30-årsåldern döms nu till vardera nio års fängelse för bland annat mordförsök och grov misshandel

Det var i maj 2016 som bråk uppstod inne på en restaurang och även utanför restaurangen på Wallérs plats. De båda nu dömda männen använde hammare och basebollträ mot två andra män och offren fick bland annat skallskador. Männen ska ha visat "särskild råhet och hänsynslöshet" enligt domen. I domen står det också att de nu dömda "måste när de matade slag med hammare och basebollträ ha insett risken för att ....skulle kunna dö."

LÄS MER: "Som en skräckfilm"

Den man som blev svårast misshandlad ska nu få ett skadestånd på 130 000 kronor av de dömda männen. Den andra ska få cirka 30 000 kronor.

Men de två offren är även gärningsmän och döms för flera brott, bland annat mot männen som döms för mordförsök. Den ena till dagsböter för försök till misshandel och olaga hot och den andra för misshandel, olaga hot och hot mot tjänsteman. Han får fängelse i två månader.

LÄS MER: Krävde fyra års fängelse eller frikännande

Tomas Pettersson, advokat för den man som blev utsatt för mordförsöket är nöjd med domen. Det var också han som på sin klients uppmaning yrkade på att männen skulle dömas för mordförsök.

– Det ska bli intressnat att se vad som kommer hända i hovrätten. För jag är hundra procent säker på att domen kommer att överklagas, säger han.

Domaren Kristina Wirdemark ansåg inte att det går att styrka att männen hade uppsåt att döda och hon ville därför döma männen till grov misshandel istället för mordförsök. I domen har hon redovisat sin skiljaktiga mening.