Sex dagar i veckan delar Marielle Norrby ut tidningar – oftast på distrikt 19, alltså Terra Nova. Hon gillar sitt jobb, som har lite udda arbetstider.

– Vi brukar börja 1.15, jag tycker att det är jätteskönt. Vi jobbar egentligen tills tidningarna är utdelade, men det brukar ta två och en halv timme, säger Marielle Norrby.

Hon brukar hoppa runt bland distrikten, men oftast är det hon som har delat ut tidningarna på Terra Nova. Oftast är det folktomt, men på natten tar andra över i området som inte ligger långt från skogen.

Artikelbild

| Här är Marielles nattliga sällskap i Terra Nova-området. Katten ägnar vissa nätter åt att åka med när GT och GA delas ut.

– Det är ofta rådjur inne i trädgårdarna och gnager på träden, det ser man ofta.

Men i ett område som Terra Nova är det inte bara vilda djur som är ute under nattens mörka timmar.

– Det är väldigt många som har katt här och de är ute på nätterna. Egentligen gör de inte så mycket. De flesta sitter bara och tittar.

Hon är en bekant person för många av katterna och vissa av dem kommer rent av fram och hälsar. Men en katt har gått längre än så.

– Den brukar åka med mig på min runda, katten hoppar in och åker med mig helt enkelt. Jag vet inte vems det är, men den verkar trivas, säger Marielle Norrby.

Om ni känner igen tidningsbudet så kan det bero på ett tidigare jobb i Visby.

– Jag jobbade många år i kassan på ICA Wisborg, men trivs bättre nu.

Det finns en stor fördel med jobbet.

– Betald motion ingår. Jag har aldrig varit i så bra form som i dag.

GT och GA konkurrerar om nyheterna, men det är samma tidningsbud som delar ut de gotländska tidningarna.

– GT är min favorit, slår Marielle Norrby fast.