Det var en strid ström med mammor, pappor och barn som kom för att hämta sina julkassar och välja kläder, leksaker och böcker från de framställda borden.

– Det känns fantastiskt att vi är i mål! Det här började jag planera för bara två veckor sedan och det gick, säger en stålande Johanna Hallén.

– Det är fantastiskt vilket gensvar det blivit. Ett taxibolag har hört av sig och erbjudit sig att köra ut julkassar gratis till familjer som inte har möjlighet att ta sig hit.

Artikelbild

| Leksaker, böcker och en välfylld julkasse fick mamma Veronica Karlsson och barnen Elias, Josefin och Anton.

Det var genom facebookgruppen Familj till familj Gotland som Visbybon Johanna Hallén blev engagerad och insåg vilket hjälpbehov som fanns bland många barnfamiljer på ön. Förra året delade Johanna, tillsammans med sina två barn, ut godispåsar till behövande. I år blev projektet lite större. Med egna pengar och skänkta pengar har hon lyckats fylla 75 julkassar med mycket godsaker och pyssel till sammanlagt 140 barn. Alla kassar innehåller olika saker beroende på hur många och hur gamla barnen i familjen är.

Veronica Karlsson med barnen Anton, Elias och Josefin var en av alla de som anmält intresse för en julkasse.

– Jag är ensamstående med fyra barn. Det är svårt att få pengarna att räcka till. Jag tycker det här var ett jättefint initiativ.

Isabella Larsson tog också chansen när hon såg den.

Artikelbild

| Isabella Larsson tycker att iniativet med julkassar var jättebra.

– Vi har det inte så gott ställt, så jag anmälde mitt intresse. Det här är som en extra julafton.