Det var strax efter Valborg förra året som gotländskan Therese upptäckte en rodnad vid sitt bröst. För säkerhets skull tog hon kontakt med lasarettet för att se vad det kunde vara. Till en början trodde läkarna att det var en infektion, men efter en mammografi visade det sig vara mycket allvarligare än så.

– Jag förstod snabbt på läkaren och på hennes sätt att lägga fram det att det inte var en positiv nyhet, säger Therese i Sofias änglar.

Hon hade fått inflammatorisk bröstcancer. En cancerform som ofta upptäcks sent då den är aggressiv och växer snabbt. Det var inte heller första gången familjen drabbades av sjukdomen. År 2014 fick Erics mamma bröstcancer och hon gick bort samma år som Therese fick sin diagnos.

– Det är ofattbart att min mor dör i cancer och att Therese också har cancer. Allt är upp och ner och man fattar inte vad som händer. Det är en hemsk sjukdom som tar många liv tyvärr, säger Eric i programmet.

Utöver det har paret och deras två barn också bott i ett flerfamiljshus med stora renoveringsbehov. Något som skulle ha kostat dem en förmögenhet att ordna.

– Vi tänkte att vi skulle renovera huset men när jag såg offerten så var min första tanke att nej vi får sälja huset för det går inte, säger Therese i Sofias änglar.

Det behövde de däremot inte göra för i februari knackade plötsligt en hjälpande trio på familjens dörr. Det var Sofia Wistam, Johnnie Krigström och Mattias Särnholm från Sofias änglar. I avsnittet får tittarna bland annat se hur familjens kök totalrenoveras och barnen får nya rum.

– Jag är så himla glad att barnen har fått vara med om det här och att de har fått så fina rum, säger Therese i slutet av avsnittet.

Sofias änglar sänds onsdagar klockan 21 på Kanal 5 och Dplay.