Flera av de EU-migranter som befinner sig på Gotland har under sommaren och hösten bott i ett tältläger på Visborgsområdet. Med vintern runt hörnet har man dock från Projekt Vinternatts sida arbetat för att hitta ett nytt boende, och nu är man snart klara med förhandlingarna, säger projektets samordnare Annamaria Baruer.

– Vi är inte hundra procent i land ännu, men det skulle förvåna mig väldigt mycket om vi inte blev det inom kort. I stort sett är det klart var de ska bo i vinter. Jag är inte ett dugg orolig för att vi inte ska finna en lösning, säger hon.

Som Helagotland.se tidigare skrivit kommer man inte att avslöja var boendet kommer att ligga, men enligt Annamaria Bauer ska det inte ligga i Visbyområdet, som exempelvis P4 Gotland rapporterat.

Artikelbild

| Annamaria Bauer är samordnare för Projekt Vinternatt.

– Det är inte alls korrekt, men mer än så vill jag inte säga. Vi kommer att hamna inomhus och det kommer att bli jättebra. Vi räknar med att flyttlasset ska gå den 1 december. Tills dess bor EU-migranterna kvar i tältlägret.

Enligt Annamaria Bauer finns i dagsläget omkring 50 EU-migranter på Gotland. Förra vintern bodde många av dem på Axelsro strax utanför Visby.

– Axelsro är dels för litet, och dels har man höjt hyran med 100 procent. Så det hade vi inte råd med i år. Vi har fört diskussioner med flera privata hyresvärdar, och nu är vi snart i land med en lösning.