Det har inte blivit mycket snö på Gotland under vintermånaderna som gått. Istället har det kommit stora regnmängder under lång tid. Nu säger SMHI att det framöver kan komma att bli snö på Gotland. För tillfället är det ett högtryck runt Gotland – men det kommer det att bli ändring på från och med söndag.

– Det är ett högtryck som styr väderläget litegrann. På sommaren säger man att det är klart och soligt, men nu när det är högtryck kan det bli ganska mulet. Det blir mycket moln under både fredagen och lördagen, säger Charlotta Eriksson.

Temperaturen kommer fortsatt att ligga runt noll grader.

– Det blir ingen större förändring varken om det är natt eller dag. Sedan har vi under de senaste dagarna haft en frostutfällning och den disiga luften har fryst av på vägarna, säger Charlotta Eriksson.

Under söndagen kommer högtrycket att förskjutas österut och på tisdag kan det komma att bli snö på Gotland.

– Under söndagen finns det först chans att det blir luckor i molntäcket och att solen tittar fram. Men på tisdagen har vi ett nederbördsområde som kommer och som ser ut att vara rätt kraftigt. Det ser ut att vara snö inledningsvis och sedan handlar det om intensitet och hur mycket det snöar. Det kan vara avgörande för hur länge det ligger, men det ser ut att vara mildare luft som kommer efter nederbördsområdet. Det kan göra att det senare blir blötsnö som kommer, säger Charlotta Eriksson.