På torsdagen kom beskedet om att Solbergabadet kommer att hålla stängt mellan vecka 2 och 5 i början av nästa år på grund av underhållsarbete. Några som kommer att påverkas ordentligt av att bassängen töms under de här veckorna är Wisby Simsällskap.

– Det här påverkar ju vår verksamhet jättemycket. Det drabbar givetvis våra ungdomars satsning, både simmare och simhoppare, eftersom de tappar möjligheten till träning. Den största påverkan blir ju dock på våra simskolor. Risken är att simkunnigheten påverkas, säger Lena Johansson, ordförande för Wisby Simsällskap.

LÄS MER: Ett av Gotlands badhus stänger tillfälligt

Hon betonar att hon har förståelse för att underhållet behöver göras, och säger att det egentligen inte är det faktum att Solbergabadet stänger i fyra veckor som gör henne upprörd.

– Det är ju bristen på alternativ som är problemet. Hade det här hänt på fastlandet hade man bara kunnat åka till en grannkommun, men det går ju inte här. Politikerna behöver ta den här frågan på allvar, det märks ju inte minst nu.

Pär Gustafsson som är enhetschef för fritid på regionstyrelseförvaltningen säger att de skolor som sedan tidigare är inplanerade på Solbergabadet under de veckorna badet är stängt rekommenderas att åka till Kustparksbadet i Fårösund. Han är inte orolig för att simkunnigheten kommer att påverkas av den tillfälliga stängningen.

– I och med att det bara är fyra veckor så tror jag inte att det ska vara någon fara, säger han.