Visby Motorcentrals gamla lokaler på Lummelundsväg monteras nu ned bit för bit. Sedan några dagar tillbaka är byggbolaget Wisab igång och river ytterväggar och tak, men rivningen har pågått längre än så.

– Vi har haft en selektiv rivning där man rivit del för del, och så är det diverse saneringar som tagit tid. Vi har hållit på och rivit invändigt i lokalerna sedan i januari, och det syns inte utifrån. Nu är det bara skalet kvar och det är det vi river nu, förklarar Stefan Melander, vd på Wisab.

Den gamla bensinmacken togs bort under vintern och rivningsarbetet beräknas vara klart någon gång under sommaren. Totalt är det 3 000 kvadratmeter lokaler man river och 300 ton stenmassor som ska schaktas bort, enligt den ansökan som Wisab lämnat in tidigare.

Artikelbild

| Visby Motorcentrals gamla lokaler på Lummelundsväg rivs nu för att ge plats åt bostäder.

LÄS ÄVEN: Här ska Gotlandshem bygga nya lägenheter

En del av tomten i kvarteret Bläckfisken såldes under våren till Gotlandshem. Där det i dag är grusparkering mittemot Ica Kometen ska det bli plats för 36 hyreslägenheter i trevåningshus enligt Wisab, som bygger på uppdrag av Gotlandshem.

– De husen kommer påminna om de som vi i dag bygger åt Gotlandshem i Sergeanten 5 på A7-fältet, säger Stefan Melander.

I övrigt ligger planen fast om att det totalt ska uppföras 104 bostäder intill Lummelundsväg. Tre femvåningshus är planerade granne med rackethallen och elva stycken så kallade stadsradhus i tre våningar. Dessa blir i Wisabs egen ägo i form av bostadsrätter.

Artikelbild

| Sakta men säkert monteras bit för bit ned av gamla Motorcentralen.

Stefan Melander räknar med att bygget av de nya bostadskvarteren kan inledas sent i höst eller vinter.

Visby Motorcentral huserar sedan ett år tillbaka i nya lokaler på Skarphällsgatan.

Artikelbild

| Den inre rivningen har pågått sedan i januari och nu river man ytterdelarna av gamla Motorcentralen.

Se Olof Söderbergs film från rivningen i Facebook-gruppen Gotland i bilder här!