Boy Larssons loppisbutik och olika arrangemang för att dra ihop pengar till välgörenhet i bland andra Tanzania och Ecuador har i år dragit in sammanlagt 89 832 kronor.

– Genom åren har jag samlat ihop 1,7 miljoner kronor, säger han stolt.

I år har han också engagerat sig i de rumäner som är på ön för att tigga ihop pengar. Sammanlagt har han samlat ihop runt 21 000 kronor till dem. Dels pengar som de kan skicka hem till sina familjer, men också 5 000 kronor till julfirandet på härbärget i Västerhejde. För sitt arbete utsågs han till 2014 års tomte av Radio Gotland.

Efter årsskiftet stänger han sin loppisbutik, för att ha tid att ägna sig åt släktforskningen.

– Butiken kan ta upp emot fyra arbetsdagar per vecka, förklarar han.

Han hoppas att släktforsningen ska resultera i en bok, som han åtminstone vill dela med sina närmaste släktingar.

Det är inte första boken som Boy Larsson skriver. Han har bland annat skrivit en bok om sin hårda uppväxt: En dag ska jag tala om hur det var. Där berättar han om hur det var att växa upp med en ensamstående mamma och om att bli kallad "obildbar" av sin lärarinna. Han hamnade i särskola, där han blev kvar i sex år. På den tiden lärde han sig varken läsa eller skriva, men det tog han igen genom vuxenstudier. Att den svåra uppväxten inte knäckte honom förklarar han med ett drag som han har ärvt av sin mamma.

– Jag är envis, säger han.

Han beskriver också sig själv som en ensamvarg.

– Jag vill bestämma själv, säger han och skrattar.