De 14 konstverken drog sammanlagt in 41 000 kronor. Totalt, med bland annat sålda kalendrar och lotter, fick projektet in 54 000 kronor som ska lämnas över till Bröstcancerföreningen Gotland i januari.

Pengarna är ett viktigt bidrag till drabbade gotländska kvinnors rehabilitering, men det är inte allt.

– Vi vill uppmärksamma vikten av att gå på mammografi och under tiden det här pågått har många kommit till mig och berättat att "jag var på mammografi idag". Det är jättebra, jag har själv varit en person som fuskat ibland, säger Anna Hrdlicka, initiativtagare.

Artikelbild

Priserna på verken varierade, några gick billigt och om andra blev det ordentlig budgivning.

– Bilden av Cecilia Schelin Seidegård gick för 7 000 kronor, det har varit stort intresse för den bilden. Det blev en väldigt het budgivning för "The Cure", Eva Bergenwalls tolkning av Annika Wåts som slutade på 5 000 kronor.

Dyraste objektet blev "Ringen" av guldsmeden Annika Gustavsson som gick för 12 200 kronor.

– Den gick till en kvinna som satt i salen. Det var så roligt att få se henna ta den på sig, hon var så lycklig att få bära den. Det är jätteroligt att föremålen hamnar hos folk som verkligen gillar dem, säger Anna Hrdlicka.

Artikelbild

| Anna Hrdlicka.

Om det blir någon uppföljning av initiativet har Anna Hrdlicka inget svar på i nuläget.

– Vi har ju hemsidan och jag är lite förvånad att ingen hade tagit namnen Bröstkollen.se. Jag ska diskutera med gruppen som varit med om vi ska göra nåt mer, men nu ska jag smälta det här och fira jul.

Artikelbild

| "I Marie Curies väntrum" av Jessica Lundeborg, inspiread av Cecilia Schelin Seidegård.

Läs mer om projektet och se samtliga konstverk på Bröstkollen.se