Det började med en svenskabok där en klass skickar i väg en nalle med en lapp runt halsen. Boken inspirerade barnen i andra klass i Fårösund och deras lärare att göra samma sak.

– Klassen tyckte att det var jättekul. Det blev en process kring vad det skulle stå på lappen, var vi skulle lämna nallen och vad den skulle heta, berättar läraren Marie Gungner.

I september satte de "Teddy" på en stol på färjeterminalen. På två lappar runt halsen, en på svenska och en på engelska, uppmanades den som hittade nallen att ta med honom på äventyr och rapportera till klassen var han befann sig. Sedan dess har barnen kunnat följa Teddys resor. Efter att ha firat kanelbullens dag med ett rugbylag i Stockholm bar det utomlands.

Artikelbild

| Rapporter. Via Facebook får eleverna rapporter från olika människor världen över om var nallen befinner sig.

– Han hamnade på Arlanda Express och fick sitta i biljettluckan, åka tåg och sedan fick han åka med en kvinna till England, berättar Marie Gungner.

Sedan dess har de fått in bilder och rapporter via facebook om att björnen betat av Indien, Argentina och USA. Senast han hördes av hade någon tagit med honom till New York. För varje ny rapport som kommer in får barnen chansen att lära sig mer om landet han befinner sig i.

– Vi får veta hur det ser ut i olika länder utan att åka dit, konstaterar eleven Maja Uddemar.

De får också träna på att läsa och skriva – och en första inblick i sociala medier. Till sommaren hoppas klassen att Teddy på något sätt ska hitta tillbaka till Fårösund. Vad som händer då är dock inte klart.

Artikelbild

London.

– Vi har inte riktigt pratat om det. Men om han kommer tillbaka, då får vi ha en fest, säger Marie Gungner.