För tolfte året i rad visar eleverna i årskurs ett till tre på institutionen för speldesign på Campus Gotland upp sina spelprojekt under Gotland Game Conference.

– Det har varit hur mycket människor som helst här i år! Vi har varit bättre på att synas och organisera oss än tidigare. Ett normalt år brukar vi ha 250 förregistrerade deltagare – i år har vi över 550, berättar Ulf Benjaminsson, programansvarig.

LÄS MER: Här kan du bli levande begravd

Artikelbild

| Tar tjuren vid hornen. Tobias Västlund försökte skrämma bort inkräktare från hagen.

Under två dagar har 240 studenter visat upp 31 olika spel som de skapat under en tio veckor lång produktionskurs.

– Vi har uppmuntrat studenterna att tänka i ett bredare perspektiv än tv- och handkontroller. Ettorna har varit tvugna att bygga spel med nyskapande input, lite liknande arkadspel. De har byggt allt själva och varit riktigt ambitiösa. Vissa av byggena här inne är vansinniga, säger Ulf Benjaminsson.

Bland årets 31 spel finns bidrag som "Yo Bartender" där en person med hjälp av olika flaskor blandar drinkar på tid, ett myggspel där två personer med hjälp av varsin mask tävlar om vem som kan suga mest blod och ett tjurspel där man med hjälp av en hornbeklädd hjälm motar bort ovälkomna gäster från hagen.

– Vi ville göra något kul och lite fjantigt. Framför en av de två skärmarna står en spelare som är en cyklande hund – som har kommit till hagen för att hämta sina nedgrävda ben. Och framför andra skärmen står tjuren. Personen som är hunden flyr med hjälp av ett cykelstyre framför ena tv-skärmen och tjuren jagar hunden med hjälp av en hjälm med horn på framför andra. Det är både kul för de som spelar och de som tittar, säger Tobias Västlund, som är en av spelskaparna.