– Utredningen fortsätter med analyser och förhör. Jag tror att den kommer att fortgå åtskilliga veckor, säger Åke Olsson, vice chefsåklagare vid Västerorts åklagarkammare.

Det är fortfarande fem män som är misstänkta för grov våldtäkt. Våldtäkten ska ha ägt rum natten till den 2 oktober. Kvinnan i 30-årsåldern har berättat att hon delade taxi med en man. Hon följde med mannen in i en bostad för att låna toaletten. Där ska hon ha blivit våldtagen av de fem männen.

LÄS MER: "Hon stängde av, hon genomled det här"

Nekar alla männen fortfarande till brott?

– Det kommenterar jag inte, säger Åke Olsson

Den gotländske åklagaren Mats Wihlborg som lett utredningen har meddelat att han lämnar ärendet efter att ha blivit utsatt för ett hemfridsbrott.

– Jag handlägger inte ärendet längre. Vi har varit utsatta för ganska allvarliga saker, jag vill inte kommentera det mer, sade Mats Wihlborg på onsdagen.

Åke Olsson som tagit över säger att det inte är ovanligt att man gör så här.

– När det blir för stort fokus på en person byter vi. Det är vanligt förekommande.

LÄS MER: Ny åklagare tar över

Åke Olsson vill inte kommentera det faktum att den misstänkta våldtäkten blivit enormt uppmärksammad och att debatten runt fallet blivit hätsk och lett till hot och andra brott.

LÄS MER: Flera brottsmisstankar efter oroligheterna

Är du van vid den här typen av tyngre brott?

– Ja, det är jag. Jag är van vid alla typer av brott.

Det är en omfattande utredning som väntar med fler förhör. Man väntar också fortfarande på provsvaren från NFC, Nationellt forensiskt centrum.

– Jag bedömer att vi har tillräckliga utredningsresurser men det kommer att ta tid, säger Åke Olsson.

Följ Helagotland.se på Facebookför senaste nytt om Gotland – där kan du även kommentera och diskutera våra artiklar.