"Vi vädjar till regeringen att ompröva flyktingpolitiken. De signaler som regeringen sänt ut handlar om ett hårt samhälle där vi tänker på oss själva och vänder ryggen åt andra".

Så skriver den gotländska grenen av den nationella rörelsen #vistårinteut. Som ett led i arbetet med att uppmärksamma de ensamkommande ungdomarnas situation arrangeras en musikmanifestation i Vårdklockans kyrka på lördag. En rad musiker, dansare och talare kommer att framträda under dagen.

På Gotland finns cirka 200 ensamkommande ungdomar just nu. Deras situation när asylprocessen närmar sig slutet blir allt mer desperat, enligt nätverket.

"Hur reagerar en sjuttonåring som får veta att den om ett år kommer att skickas till ett land i krig och terror?", skriver de bland annat.

Syftet med musikmanifestationen är att uppmärksamma gotlänningarna på situationen samtidigt som man bland annat kräver av regeringen att barn och unga som väntat mer än ett år på beslut får uppehållstillstånd.

Manifestationen genomförs i samarbete med Musiker mot rasism, Afghanska föreningen på Gotland, Ingen människa är illegal, Röda korset och ABF.

Följ Helagotland.se på Facebook för senaste nytt om Gotland – där kan du även kommentera och diskutera våra artiklar.