I helgen stod det klart. Den framgångsrika andelsspelaren Tomas Homström, som jobbar i spelbutiken på Ica Maxi, hade satt sju rätt på V75 – sju veckor i rad.

– Det är helt magiskt. Att få vara med om en sådan här grej är fantastiskt. Jag har aldrig hört talas om att det har hänt innan, framför allt inte när det har gett så mycket pengar.

Över två miljoner kronor spelades in i andelsspelen på de sju veckorna. Bara i helgen, då det var dubbla V75-omgångar, satte Tomas Holmström sju rätt två gånger om.

– Det är jättestort, hela datorskärmen var full av gratulationer i måndags morse. Det är många som har tackat för en månadslön, eller sagt att semesterkassan nu är i ordning.

Bakom succén ligger hårt arbete ­– och lite tur.

– Man kan se det nästan som en rebus som ska lösas. Det gäller att ha ett stort intresse för trav och lägga ned mycket tid. Man läser vad alla kuskar och tränare tror och tänker, kollar på gamla lopp. Men vissa saker går inte att analysera, man måste ha marginalerna på sin sida. I lördags skilde det 10 centimeter, så vi hade en jädra tur att vi fick rätt även i det sista loppet, säger Tomas Holmström.

LÄS MER: Tomas travtips gör succé

Genom en speltjänst på nätet, där drygt 100 andelsbutiker är med, kan spelare från hela Sverige vara med i hans andelsspel.

– Det är jättemånga som vill vara med. Jag har hållit på med det här i snart 20 år nu i Visby, men på fastlandet är vi lite nya. Får man den här uppmärksamheten är det lätt hänt att de väljer oss.

Under de senaste tio åren har hans system dragit in över 100 miljoner kronor till glada andelsköpare. Men Tomas Holmström menar att man ska vara inställd på att man förlorar.

– Man betalar för drömmar, brukar jag säga. Betalar du 200 kronor på torsdagen kan du fantisera om loppet fram till helgen. I vanliga fall förlorar man oftast, men den här gången var det bara att betala, vänta en stund, sedan kom pengarna.