De från fastlandet tillresta deltagarna i Räv-SM utsattes natten till fredag för sabotage. Flera bilar fick däcken tömda på luft och minst en bil fick potatis instoppat i avgasröret.

LÄS ÄVEN: Flera bilar saboterade på Gotland under Räv-SM

Under dagen har även tävlingarna störts av maskerade djurrättsaktivister som uppträtt hotfullt.

Artikelbild

| SABOTAGE. Flera deltagare i Räv-SM fick bilar saboterade under natten till fredag.

– Det kom fyra maskerade personer, av båda kön. En tjej gav sig på mig och buffade lite, säger Leif Rydell, gästdomare från Smålands stövarklubb.

Varken han eller klubbkamraten tillika gästdomaren Torgny Lifström är särskilt oroliga för att aktivisterna ska ställa till med allvarligare påhitt. Några säkerhetsåtgärder har inte vidtagits.

– Nej, vi har polisanmält och gör inget mer. Kommer de tillbaka så polisanmäler vi igen. Vi är inte aggressiva, vi vill bara ha vår grej för oss, säger Leif Rydell.

LÄS ÄVEN: Bråk mellan tävlande och aktivister på Räv-SM

Artikelbild

| INTE OROLIG. Leif Rydell, Smålands stövarklubb, blev påhoppad av en maskerad kvinna under tävlingarna.

Tore Timgren, ordförande för Gotlands stövarklubb och en av arrangörerna, kallar påhoppen för tragiska. Han säger att det är första gången som tävlingarna utsatts för sabotage.

Känner ni er hotade?

Artikelbild

| BEKLAGAR. Tore Timgren, Gotlands stövarklubb, och Lars-Olov Larsson, Sörmlands stövarklubb, skulle gärna bjuda in aktivisterna för att visa hur tävling går till.

– Nej, det är bara beklagligt. Att de ger sig på tredje man, det är rena maffiametoder. I det här fallet ger man sig på företagen som sponsrar, säger Tore Timgren.

LÄS ÄVEN: "Jättemånga har hört av sig och vill sponsra"

Artikelbild

| GÄSTDOMARE. Torgny Lifström och Leif Rydell, gästdomare från Smålands stövarklubb, är inte oroliga trots påhopp från aktivister.

Lars-Olov Larsson, gästdomare från Sörmlands stövarklubb, håller med.

– Vi skulle gärna bjuda med dem så att de får se hur det går till, säger Lars-Olov Larsson.

Varken han eller Tore Timgren tror dock att aktivisterna är intresserade.