Parkeringen är just nu skyltad med två gula stenblock på varde sida med skyltar om förbjuden parkering. Men inne på den nu avstängda parkeringen sitter parkeringsskyltarna fortfarande uppe, vilket gör att många bilister lurats att tro att det är okej att ställa sin bil där.

Det går även att betala p-avgiften via appen, men det är ändå p-förbud som gäller. Flera läsare har hört av sig till Helagotland.se och ifrågasatt det de anser är undermålig skyltning, och det märkliga att man kan betala avgiften på en avstängd parkering.

Regionens trafikplanerare Lennart Klintbom ser inte problemet i att många bilister på grund av detta parkerar fel av misstag.

Artikelbild

| Parkeringen ligger precis intill Kallis och strandpromenaden

– Vi tycker att det ska räcka med de skyltarna som finns. Det är skyltat att det är ett område med parkeringsförbud och till och med stoppförbud. Det är samma problem varje år inför Almedalsveckan när det ska byggas, säger han.

– Det är svårt att förstärka det. Vi har ju även spärrat av vissa delar med staket. Vi kan inte göra mer än att skylta. Sen är det också upp till varje enskild bilist att ha uppsyn, säger han.

Lennart Klintbom menar att det finns andra parkeringar på hamnområdet man kan använda istället för Holmen.

– Det finns parkeringar vid båtterminalerna som brukar vara lediga och går bra att använda. Det finns även parkeringar som ligger lite mer utanför som visserligen kräver att man får gå en bit, avslutar Lennart Klintbom.