– Vi gör en återkoppling på arbetet vi gjort under förra året. Det är både intressant och stimulerande, säger civilminister ArdalanShekarabi som har ansvaret över länsstyrelserna.

Dialogmötet hålls någonstans i landet varje år. Syftet är att få igång samtal mellan den politiska ledningen och länsledningarna kring strategiskt viktiga frågor.

– Det rör samtliga områden i vårt land, säger han som tyckte det var jobbigt att han missade utflykten till Bergmangårdarna och Bungenäs.

Artikelbild

Landshövding cecilia Schelin Seidegård och civilminster Ardalan Shekarabi.

Det gjorde inte landshövdingen i Örebro län, Maria Larsson.

– Så mäktigt det var att komma dit, en jättehärlig upplevelse. Allt finns bevarat av Bergmans hem, säger hon som tycker att Bungenäs är ett utmärkt exempel på hur länsstyrelsen kan samarbeta med en entreprenör för en bra utveckling av ett område.

Dialogmötet är viktigt för att regeringens ska kunna följa upp styrningen av landets länsstyrelser. Några punkter som ska diskuteras är Agenda 2030, informationssäkerhet, försvarsfrågor och servicekontorsreformen.

– Det här är en möjlighet för oss att dela erfarenheter och skapa en bra dialog med departementet, sa Gotlands landshövding Cecilia SchelinSeidegård som berättar att de även träffas en gång i månaden.

Konferensen hålls under två dagar och avslutas idag med att Lennart Käll, vd för Svenska spel, berättar om den framtida spelmarknaden medan generaldirektör Lena Ag informerade om den nya Jämställdhetsmyndigheten.