För drygt ett år sedan flyttades den livstidsdömde Knutby-pastorn Helge Fossmo från anstalten i Visby efter att han haft ett förhållande under en längre tid med en kvinnlig vårdare där. I ett sms till vårdaren, som Aftonbladet tagit del av, ska Helge Fossmo ha skrivit "Låt mig älska dig hämningslöst". Enligt Aftonbladet ska de även ha umgåtts utanför anstalten, när Fossmo haft permissioner. I ett sms, som Helge Fossmo skickade till kvinnan tidigt på morgonen den 19 januari förra året, skrev han: ”I dag är den bästa dagen på länge, för i dag har vi 9,5 timmar tillsammans". Den dagen hade Helge Fossmo permission, uppger Aftonbladet. I samma sms-konversation finns flera bilder på vårdaren och Helge Fossmo där de kyssande varandra. Han ska även friat till vårdaren via sms. Nu misstänks Helge Fossmo för att försöka smutskasta och manipulera vårdaren genom anonyma brev.

LÄS MER: Helge Fossmo flyttad från Visbyanstalt efter hotbrev

Helge Fossmo dömdes till livstids fängelse efter att ha beordrat den så kallade "barnflickan" att utföra ett mord och ett mordförsök i Knutby 2004. Sedan dess har Helge Fossmo suttit på en rad olika anstalter, bland andra den i Visby där han vistades under vintern 2017. I februari flyttades han utan förvarning till en annan anstalt på fastlandet.

Enligt Aftonbladet.se ska Helge Fossmo ha försökt skicka brev från anstalten till bland andra en kvinnlig vårdare och hennes make. Breven ska, enligt Aftonbladet, ha innehållit uttalande om att "skada, trakassera och förtala kriminalvårdaren”. Brevet saknade avsändare, men Kriminalvården är övertygad om att det var Fossmo som låg bakom det i ett försök att utpressa och manipulera den kvinnliga vårdaren. I förhör har Helge Fossmo dock nekat till påståendet om att han ska ha skickat breven.

Den kvinnliga vårdaren har nu avslutat sin tjänst inom Kriminalvården på Gotland och därmed lade Kriminalvården ned sin interna utredning.