Enligt ett pressmeddelande från barn- och utbildningsnämnden (BUN), som sammanträdde på onsdagen, kommer den nya förskolan att ha planerad start den 1 april 2018. Enligt Guteskolans vd Jerry Engström kommer det dock att dröja innan själva verksamheten är igång.

– Tanken var att vi skulle komma igång i augusti, men vi väntar fortfarande på ett bygglov, och det ser ut att dröja lite, så just nu ser det snarare ut som att vi kan dra igång till årsskiftet, säger han.

Lokalerna, som ligger på Herkulesvägen 9 och tidigare har huserat Hansahälsan, kommer att byggas om för att anpassas till förskoleverksamhet, och när förskolan väl står färdig kommer den att ha plats för mellan 25 och 30 barn.

Sedan tidigare driver Guteskolan AB två förskolor, Slottsparkens förskola och Guteskolans förskola Gute i Visby, och enligt Jerry Engström finns behovet för ännu fler.

– Vi har jättelång kö till de två vi redan driver, så behovet finns absolut.

I och med att BUN säger ja till ansökan om att öppna en ny förskola kommer Guteskolan även att få regionala bidrag till den nya verksamheten.