Det var i mitten av mars i år som Helagotland.se skrev om fuktskadorna som Katthemmet i Follingbo drabbats av. Golvet på den andra våningen i byggnaden svajade betänkligt när man gick på det, och verksamhetschefen Tessan Gunnersten sade då att man inte hade pengar för att åtgärda skadorna. Hon berättade att det till och med kunde bli aktuellt att skicka iväg ett stort antal katter till fastlandet om man tvingades stänga övervåningen.

Det är dock inte aktuellt längre. Katthemmet kommer att få hjälp att åtgärda skadorna, utan att behöva ta några pengar från sin egen, redan ansträngda, budget.

– Det är Alvar Hallgren Bygg som åtagit sig att göra jobbet. Tydligen gör de något välgörenhetsprojekt varje år, och i år hjälper de oss. Vi är otroligt tacksamma, säger en lättad Tessan Gunnersten och fortsätter:

Artikelbild

– De kommer att göra allt utom mattläggningen, men vi har precis fått kontakt med en mattläggare som kommer fixa det. Han tänker dock inte betala för mattan. Så vi söker just nu sponsorer för att kunna köpa in mattan, det är det enda bekymret som kvarstår.

Arbetet kommer att göras under sommaren då katterna kan vara ute, vilket betyder att ingen kommer behöva skickas iväg.

– Det känns jätteskönt. Det är en stor vikt som tas bort från våra axlar. Tänk att folk är så givmilda och värnar om både människor och djur på det här sättet. Det finns godhet i människan fortfarande, säger Tessan Gunnersten med ett skratt.

Hon passar även på att skicka en tacksam tanke till Helagotland.se-redaktionen.

Artikelbild

– Byggföretaget hörde av sig till oss efter att de läst artikeln om våra fuktskador, så vi tackar er för det här.