Han inledde sin politiska bana redan under 80-talet och för gotlänningarna har han varit ett välkänt politiskt ansikte under de senaste 20 åren. Han har bland annat suttit i regionstyrelsen och -fullmäktige och efter fyra år som ordförande i byggnadsnämnden hade han vid årsskiftet klubbat klart.

Inför nuvarande mandatperiod tilldelades han en plats som ersättare i regionfullmäktige. Men i slutet av december förra året tog han beslutet att ställa sin plats till förfogande. Nu väljer Karl-Allan Nordblom att tacka för sig inom politiken.

– Det var flera som slutade och jag skulle nog ha blivit ordinarie. I ett litet parti i opposition krävs det en annan inställning och att man är väldigt engagerad. Jag känner inte tillräcklig lust och då är bättre att någon annan som är piggare kunde ta den platsen. Jag kände att jag inte riktigt orkade med.

Du är trött på politiken?

– Ja, det har varit för mycket. I och med att det har varit så dåligt betalt har jag varit tvungen att jobba också. Med alla uppdrag jag hade så har det varit oerhört tufft att hinna med sitt privatliv också.

Nästan tre månader har gått, hur har tiden på andra sidan politiken varit?

– Jätteskönoch jättebra. Jag kan inte förstå hur jag hann med tidigare. Nu har jag fått tid att ägna mig åt andra saker som jag var på väg att tappa bort.

I dag har Karl-Allan Nordblom gått upp i tid på sitt vardagliga arbete. Tiden för hans stora intresse, måleriet och böckerna, har blivit större. Och en politisk comeback känns långt borta.

– Det ska vara något väldigt saftigt i sådana fall, säger Karl-Allan Nordblom.