Resan från Nynäshamn till Visby blev en skräckupplevelse för passagerarna ombord på M/S Visborg. 

Det handlar om färjeturen som gick från Nynäshamn till Visby vid 11.44. Det vill säga att färjan redan vid avgång var 19 minuter försenad.

"Det är helt kaotiskt ombord. Det var läskigt och obehagligt när det hände", säger en passagerare som vill vara anonym. 

Artikelbild

| En skadad person fördes iväg med ambulans.

Färjan har ännu inte anlänt till Visby hamn. Den beräknas göra det klockan 15.30.

– Det var kraftig sjö som gjorde att båten fick kränga över kraftigt. Då blev det oreda ombord, möbler och passagerare välte i en röra, säger Emil Gustafsson, sjöräddningsledare vid sjö- och flygräddningscentralen. 

Flera personer ska ha skadats i samband med att fartyget fick överhalning. Enligt Radio Gotland fick en kvinna en hylla i huvudet och började blöda. Bilder som Helagotland.se fått visar stora blodpölar på golvet.

Enligt sjö- och flygräddningscentralen ska det ha varit 3,5 till 4 meters våghöjd och blåst mellan 18 till 20 meter per sekund. 

Artikelbild

| En skadad person fördes iväg med ambulans.

– Det var flera personer som ramlade och skadades. De togs om hand av besättningen och det fanns även med läkare ombord som hjälpte till. Vi har varit i kontakt med fartyget och erbjudit vår hjälp, men den har de inte behövt, säger Emil Gustafsson, sjöräddningsledare. 

Besättningen har varit i kontakt med Visby lasarett som är beredda på att ta emot de skadade.

Artikelbild

| En skadad person fördes iväg med ambulans.

Vittnen som TV4 har pratat med uppger att det kändes som att "båten låg ner". Passageraren förklarar att flera personer blödde och vissa drabbades av panik. Kaptenen ska ha gått ner för att prata med passagerarna.

Det ska inte finnas några skador på fartyget, enligt TV4.

Artikelbild

| Här ser ni en del av kaoset ombord.

Destination Gotland meddelade vid 15.05 att de resterande turerna under onsdagsdygnet mellan Visby och Nynäshamn ställs in.