Under tisdagseftermiddagen hölls det en öppen audition för rollerna i de kommande Keno-filmerna. När Helagotland.se kom på besök var det fortfarande ingen kö för att provspela.

Sandra Fröberg håller i castingen för produktionsbolaget Film de Libertés räkning. För närvarande kan hon inte avslöja särskilt mycket om konceptet för de kommande reklamfilmerna.

– Nej, tyvärr får jag inte säga det. Men jag tror att man söker riktiga gotlänningar med karaktär som är i åldern 30-35 år. Något jag kan säga är att det verkligen blir spännande resor för de som får rollerna, säger Sandra Fröberg.

Artikelbild

| Simon Swenson och Sandra Fröberg.

Utöver tisdagens öppna casting så har hon träffat ett antal kandidater i mellandagarna.

– Jag träffade 12 stycken i förra veckan och har några inbokade senare i veckan också. Det här är för att allmänheten också ska få chansen att komma hit kan man säga.

Rekryteringsprocessen kommer gå snabbt. Redan den 19 januari inleds resandet och inspelningarna.

En av de hoppfulla som bestämde sig för att prova lyckan under tisdagen är 29-årige Simon Swenson.

Artikelbild

| De sökande fick fylla i ett frågeformulär innan provspelningen.

Vad lockar med att vara med i Keno-reklamen?

– Jag vill synas... Och så vill jag representera Gotland, det är min ö. Keno är speciellt, i Sverige har det alltid varit synonymt med Gotland, säger Simon Swenson.

Att komma ut på ett äventyr lockar också för honom.

– Ja, att komma iväg utomlands i januari och resa. Jag har ju bott utomlands förut så det är inget nytt för mig, säger Simon Swenson.

Castingen pågår fram till klockan 20 på Strand Hotel i Visby under tisdagskvällen.