För 21 år sedan, den 12 december 1996, slogs den 42-åriga Christina Olofson ihjäl med en bultsax på sin arbetsplats på Wisby hotell. Vem som bär skulden till gärningen har ännu inte klarats ut.

Fyra utredare ur polisens Kalla fall-grupp i Stockholm arbetar med mordet. De samlar bland annat in dna genom att topsa olika personer. Gruppen har också gjort en total genomgång av materialet där omkring 1 500 förhör hållits.

Kriminologiprofessorn Leif GW Persson och programledaren Camilla Kvartoft gräver i olösta fall i ”Veckans brott” och gör ett inslag om hotellmordet, som är planerat att visas på tisdag nästa vecka.

Artikelbild

| GRANSKAR. Kriminologiprofessor Leif GW Persson tar upp hotellmordet i Veckans brott.

– Vi gör ett omtag och tar upp fallet igen, ser var det befinner sig i dag. Det är inte så mycket nytt men vi har hittat en del intressant, säger Viktor Papini som är researcher för programmet.

Polisens redovisade teori hittills, är att Christina Olofson ertappat inbrottstjuvar i färd med att länsa ett uppbrutet skåp.

Hon slogs ihjäl med en bultsax och gärningsmännen försvann med 7 000 kronor.

– Vi har pratat med Kallafall-gruppen om vad de kommit fram till hittills. Efter programmen brukar det komma in en del tips, säger Viktor Papini.

Kalla fall-gruppen har varit på Gotland många gånger under de senaste åren för att höra människor som både kan ha intressanta uppgifter om brottet och människor som misstänkts ha någon slags inblandning i det.

– Vi träffar människor, följer upp lösa trådar, topsar och håller förhör. Utredningen går framåt hela tiden, säger en av utredarna, Thomas Nordström som tidigare sagt till GT att han tror att mördaren finns i utredningen.