Under måndagen blev det officiellt att Birkagården kan komma att läggas ner – om inte det skjuts till mer pengar från Region Gotland. Samma kväll gick Susanne Liljenberg ut i sociala medier och frågade om det var fler personer som skulle kunna tänka sig att vara med och bidra till en välgörenhetsgala för Birkagården. Och gensvaret kom snabbt.

– Det gjorde så ont att läsa Inger Harlevis inlägg om att de blir av med 400 000 kronor. Vi pratar så mycket om att arbeta hållbart på Gotland och jag tycker inte att det är hållbart att lägga ned en sådan verksamhet. Jag ville göra något och Facebook är ett bra sätt att nå ut, säger Susanne Liljenberg.

Hon säger att diskussionerna nu kommer att fortsätta för att snabbt försöka få ihop en stödgala för att Birkagården ska klara 2018. Flera personer är redan involverade och kontakter med olika artister har tagits.

– Jag är entreprenör, väldigt lösningsorienterad och ser inga hinder. Det finns bara möjligheter i det här och det är jätteviktigt att vi får ha kvar en sådan här verksamhet. Den kan bara inte läggas ned, säger Susanne Liljenberg.

Det är inte klart när stödgalan kan komma att bli. Men nu är det många som jobbar på det.

– Vi har haft lite interna diskussioner och nu ska jag prata med Inger Harlevi om vi kan få ihop någonting ganska snabbt. Sedan tycker jag att Region Gotland ska gå in och ta sitt ansvar för den här verksamheten, säger Susanne Liljenberg.