Det är inte varje dag ett helt kvarter är till salu. Men ­sedan en vecka tillbaka ligger 30 ­lägenheter med en sammanlagd boarea på 1 842 kvadratmeter och tillhörande 1,3 hektar tomtmark, granne med fotbollsplanen i ­Burgsvik, ute till försäljning. Mäklaren, Fastighetsbyrån, har satt priset till 12 miljoner kronor.

Lägenhetsbeståndet byggdes av Gotlandshem 1976 och såldes vidare till Lars Svensson och Stig Hansson i Bolaget Öja Torp år 2004. De båda har genom åren själva agerat fastighetsskötare och fräschat upp lägenheterna i beståndet och handikappanpassat vissa.

– Jo, vi har gjort rubbet själva. Vi har valt att vara närvarande och på så sätt få en bra relation till hyresgästerna, berättar Stig Hansson.

Varför väljer ni att sälja nu?

– Vi kände att det var ett bra läge och att vi ville gå vidare i livet. Alternativet hade varit att anställa någon. Vi har båda jordbruk vid sidan av och funderade helt enkelt på att varva ner till heltid, skrattar Stig.

Lägenheterna består av både ettor, tvåor, treor och fyror i längor och även som fristående hus. De minsta är på 41 kvadratmeter och de största på 80 kvadratmeter. Enligt Stig Hansson är alla bostäder i beståndet uthyrda i dag.

Hur har intresset varit så här långt?

– Annonsen har ju bara legat ute i en vecka än så länge, men visst finns det ett intresse. Sen tar det tid med en sådan här affär. Det är en process där en köpare måste hitta finansiering och räkna på affären. Så det tar nog några månader. Det gjorde det i alla fall för oss när vi köpte 2004, avslutar Stig Hansson.