Det är på Herkulesvägen 9 i norra Visby som Guteskolan nu ansöker om att få öppna en ny förskola med plats för 25 barn. I huset finns i dag en vårdcentral men delar av huset står tomt, sedan Hansahälsan för en tid sedan flyttade till nya lokaler på Söderväg.

Fastighetsägaren Leif Pettersson har nu skrivit avtal med Guteskolan om att göra om lokalerna till förskola.

– Den del där det tidigare var företagshälsovård har stått tom sedan Hansahälsan flyttade ut, det är 250 kvadratmeter där Guteskolan vill ha förskola.

Artikelbild

| På Herkulesvägen 9 i norra Visby startar Guteskolan nästa år en ny förskola.

Han har nu lämnat in bygglovsansökan för att få göra om lokalen.

Jerry Engström, vd på Guteskolan, ser fram emot att kunna starta den nya förskolan.

– Vi har varit på jakt efter en ny lokal för det här länge och det känns jättebra att vi hittade något här i norra Visby, som vi får hyra. Förhoppningen är att vi kan komma igång med en ombyggnad relativt snart och ha igång förskolan till augusti nästa år. Vi har pratat med både regionen och stadsarkitektkontoret och de ser inga problem med planerna, säger Jerry Engström.

Han menar att lokalerna har en bra placering och att det finns gott om parkering och grönområden runt omkring. Han säger att Guteskolan de senaste två åren gått framåt snabbt inom förskoleområdet.

Artikelbild

| Vd Jerry Engström på Guteskolan.

– Kön till att få en plats har blivit ordentligt lång. Vi har vår avdelning med 25 barn på Broväg 8 och nyligen tog vi också över driften av Slottsbackens förskola med plats för 25 barn. Vi har så många barn i kö nu att syskonen som växer ifatt riskerar att bli utan plats, så därför blir det jättebra om allt går i lås med den nya förskolan.