– Den har rullat varje år, säger han och berättar att den får sin vintersömn i en lada i Norrlanda men med batteriet på plats rullar den andra halvan av året.

Högt värderad kan man säga och historien om hans gamla trotjänare ger den vita lacken lite extra glans.

– Min pappa köpte bilen 1967 när vi bodde i Östhammar. Sen flyttade vi till Gotland året efter och bilen fick följa med i flyttlasset.

Artikelbild

Ford Taunus från 1965 är Nils Gebels första bil och bakom den hans pappas första bil, en T-Ford, båda i hans ägo.

”Ba” stod det i början på registreringsskyltarna då och nästa nummer blev ”I13147”. 1972 fick alla bilar i Sverige den märkning som gäller än i dag och som inte längre visar var man bor.

För Nils Gebels del mötte han den fina vita Ford Taunus som blev hans första bil, redan när han skulle börja skolan. En drömbil för en liten pojke. Idag är han fullvuxen och har haft körkort i 40 år men är lika förtjust i bilen – och andra Ford- och Folkvagnsbilar. Och pappas gamla Taunus har på lite omvägar kommit tillbaka till honom.

Nils Gebels pappa sålde bilen 1975 efter att den skurit, men Nils hade inga tankar på att överge den.

– När du ska sälja bilen så hör av dig till mig, sa den då tonåriga Nils till köparen som fortfarande bor kvar i Roma.

Artikelbild

Här är Nils bara sex eller sju år och står framför det som skulle bli hans första bil.

Några månader innan han fyllt 18 var det dags. Då fick Nils veta att bilen var bilen till salu igen.

– Jag fick köpa tillbaka den, säger Nils Gebel.

Artikelbild

Bilen blev påkörd 2011 men är återställd.

Körkortet tog han den 19 mars 1979 och den dagen satte han sig i sin Taunus.

– Jag körde runt i den hela natten och kommer ihåg att jag inte åkte hem förrän färjan kom i land på morgonen. Men då var jag lite trött, ­säger han som vårdat bilen ömt från den dagen.

Artikelbild

Nils Gebel gillar bilar - och hundar. Han köpte sin första bil när han tog körkort för 40 år sedan och har ännu kvar den.

Bilens år har dock inte varit helt händelselösa. Motorn och bromsarna är utbytta och 2011 körde en bil in i dess sida och skrynklade ihop nosen.

– Det är bra att ha reservdelar ifall det händer något och sedan gäller det att lämna över reparationerna till rätt person, säger Nils som inte är någon mekaniker.

Bucklorna rätades ut och plåten lackades om. Återställd och godkänd att köra.

Enligt gällande lagar och regler är bilen numera både befriad från besiktning och skatt.

Nils Gebel har åtta bilar och genom åren har det passerat ett 40-tal i hans ägo. En Ford Mustang cabriolet från 2012 är hans senaste köp.

– Det kan hända att jag kör tre olika bilar på en dag. Bilar är vansinnigt roligt. Se den här bilden, säger han och visar hur lacken blänker på hans Taunus.

– Visst är det vackert. Bara ljudet och känslan när man är ute och åker, säger Nils Gebel lite drömmande och klappar sin jättestora schäfer som ser ut att trivas lika bra som husse i bilar.