Det var i samband med julmarknaden vid Roma Kungsgård under helgen som hederstiteln Årets Romabo delades ut för sjätte gången. Vinnaren utses av Roma Intresseförening, efter det att allmänheten nominerat mottagare. Årets Romabo det här året blev Daniel Hallgren, som bland annat startat och driver gymmet i Roma och till våren drar igång en "återbrukslada".

– Jag har inte riktigt hunnit smälta det här ännu. Jag hade ingen aning, säger en stolt pristagare efter att han hämtat diplom och blombukett på scen.

Varför tror du att det är du som får ta emot det här priset?

Artikelbild

| Mats Englund, ordförande i Roma intresseförening delade ut priset

– Framför allt för att jag drog igång gymmet. Jag brinner för bygden och för Roma. Det är väl för att man är född och uppvuxen här, och det är kul att få vara med att utveckla det till något bra.

Vad har du för planer framöver?

– Det finns alltid tankar och funderingar. Men det blir nog ett ganska lugnt 2019, säger Daniel Hallgren.

Motiveringen för Årets Romabo 2018 lyder:

Artikelbild

| Daniel Hallgren med familj

"Daniel förvaltar ett anrikt familjeföretag, känt för sitt kvalitetstänkande. Idag sysselsätts ett 30-tal personer, vilket betyder mycket för Roma-bygden. Genom att starta företag inom nya verksamhetsområden utvecklas företagsgruppen ständigt. Tack vare Daniels entreprenöranda har Roma 2018 fått ett länge efterlängtat gym, och dessutom en återbruksbutik för byggvaror. Titeln Årets Romabo tilldelas den som gjort något bra för bygden. Daniel Hallgren är ett utmärkt exempel på en sådan person och en värdig mottagare av hederstiteln Årets Romabo 2018."