Installatörsföretagen och yrkesnämnden för VVS har ett ambassadörsprogram för att få fler unga att välja branschen. Som ensam gotlänning har Casper Jakobsson, som går sista året på VVS- och fastighetsprogrammet, fått hedersuppdraget:

– Det var min lärare som frågade mig om han fick föreslå mig som ambassadör, då han fått ett mejl om det här från yrkesnämnden. Han tyckte väl att jag var lämplig. Jag tänkte inte så mycket på det förrän de valde ut mig, säger han.

För någon månad sedan fick han en heldagsutbildning i Bromma och under gymnasiemässan fanns Casper Jakobsson på plats för att berätta för intresserade om utbildningen.

– Jag gillar att man jobbar med många olika material. Det finns mycket att lära sig om allt då vi jobbar både med plast, koppar, helförzinkat och gjutjärn. Man jobbar mycket med händerna.

Som en del av ambassadörskapet ska han under en hel vecka ha hand om VVS-branschens Instagramkonto, och kommer troligtvis att få prata ännu mer om branschen på olika tillställningar, kanske även efter att han tagit studenten.