Tillsammans med sin son Alex och ett par personer till så är Hassela Gotlands grundare Lasse Siggelin med och förvärvar fyra av fastigheterna från Hassela Gotlands konkursbo. SR P4 Gotland var först att rapportera om det.

– Det känns väldigt bra. Vi har pratat om det i några månader, sedan drog det ut lite på tiden men nu är det klart. Det är Alex och ett par killar till som köper det, själv ska jag bara vara med och bestämma, säger Lasse Siggelin.

Tre av fastigheterna ligger i Klintehamn och en i Vänge.

– Själva Hassela har sin historia. Det är ju fantastiskt om de här husen, som är speciellt renoverade för att hysa mycket folk, igen kommer användas till verksamhet som hjälper både familjer och ungdomar.

Fastigheterna har en särskild betydelse för honom.

– De finns ju liksom i ens själ, man har varit där väldigt mycket. Jag hade inte tänkt på en återkomst från början, men förutsättningar ändrar sig.

I Klintehamnsfastigheterna planeras det främst för familjehemsverksamhet.

– Det kommer inte att bli något HVB-hem i Klintehamn. Vi vill gärna hitta familjer som vill bo där så att vi kan ha familjehem, som kan ta emot ungdomar i behov av extra stöd.

LÄS MER: Grundaren Lasse Siggelin är en av budgivarna

I Vänge planeras det för att även fortsättningsvis bedriva HVB-hem.

– Fastigheten i Vänge är gjord som ett HVB-hem och förutsatt att vi får ett HVB-tillstånd så kommer den verksamheten att återupptas. Den processen tar cirka sex månader så vi hoppas att kunna vara igång till sommaren, säger Lasse Siggelin.