Gotlänningen Boy Larsson kommer att få ett arv från en man som tidigare fått hjälp av Boy. P4 Gotland var först med att rapportera om nyheten. Cirka 200 000 kronor kommer att fördelas till olika välgörenhetsorganisationer:

– Det är två arvingar, jag är en av dem. Det fattas bara två underskrifter, därefter ska pengarna betalas ut. Jag har hjälpt den här mannen i många år. Han hade det svårt, bodde ganska primitivt och hade handikapp. Jag hjälpte honom att få boende på ett servicehus. Bertil Olsson som mannen hette blev 84 år innan han gick bort. Han fick hjälp av kyrkan att skriva sitt testamente och han ville att jag skulle få pengar att fördela efter hans dagar, och det tänker jag göra.

– Pengarna ska bland annat gå till Operation Smile, Birkagården, Skeppskyrkan och även till diakonerna på Visby kyrka som hjälpt Bertil mycket. En del av pengarna ska också gå till Murgrönan handikappsförening och till ett barnhem i Lettland.

Är det första gången du får ett arv på det här sättet?

– Jag fick ett arv för tio år sedan av Birgit Karlkvist och de pengarna använde jag till mina projekt i Tanzania och Ecuador. Då gick pengarna bland annat till en by för att hjälpa dem dra en vattenledning så att byborna kunde få någonstans att duscha och hämta vatten ifrån.

Författaren och eldsjälen Boy Larsson har tidigare släppt böcker om uppväxtförhållanden, släktforskning och politik. Han arbetar nu på sin femte bok:

– Den ska handla om Gotlands fattighus och fattigstugor och kommer behandla hur man levde med fattigdom förr i tiden. Jag åker runt på Gotland och besöker hembygdsföreningar för att samla material, boken kommer ut om ett år.

Boy Larsson har arbetat med välgörenhet i 40 år och har totalt samlat ihop över 2,2 miljoner som fördelats till olika organisationer.