Emeli Öberg är en av de elever som kämpat hårt för att få korridoren uppfräschad, och hon fick äran att klippa bandet som markerade att det enträgna arbetet gett önskat resultat.

– Nu är det mycket mysigare, korridoren är ljusare och vi mår mycket bättre. Nu hoppas jag att även andra kan få finare lokaler, sa Emeli innan hon klippte bandet.

Korridoren har inte fräschats upp på över 30 år. Som GA tidigare berättat tröttnade eleverna på att vänta, samtidigt som de såg andra gymnasieelever flytta in i nya lokaler. I början av förra året skrev de ett brev till regionen: ”Vi vill ha fräschare korridor. Vi har tjatat om det jättelänge nu, men inget har hänt. Varje morgon är det lika tråkigt att komma in där. Det är jättetråkigt".

Artikelbild

| Firar. Jonna Nilsson, Emeli Öberg, Sonny Lautin och Jennifer Nilsson hade anledning att fira i går.

– När GA skrev om brevet och korridoren fick allt en skjuts, berättar specialpedagogen Marita Holgersson och fortsätter:

– Eleverna har lärt sig mycket på det, att skriva argumenterande texter och hur demokrati fungerar.

Efter att bandet klippts och en fanfar trumpetats spelade Gotlandsmusikens brass Olle Adolphsons "Nu är det gott att leva", en passande melodi för dagen. Musikerna och åhörarna fick plats i det nya grupprum som skapats genom att väggar rivits. Elever och personal skålade i cider och njöt av de bakelser som eleverna själva bakat. Alla var nöjda över att korridoren äntligen åtgärdats.

– Tidigare var det så fult. Väggarna var slitna. Nu har det blivit jättefint, säger eleven Jennifer Nilsson.

Korridoren var mest akut att åtgärda. Nu hoppas alla att även klassrummen målas och fräschas upp med tiden.