Evelina Olsson besitter en stor dos empati och vilja att hjälpa andra. Tillsammans med sin son Liam arrangerar hon en insamling till förmån för de socialt utsatta på härberget Birkagården i Visby. Insamlingen inleddes under söndagseftermiddagen.

– Det brukar vara lite trögt i starten och ta lite tid innan det tar fart. När vintern närmar sig brukar det bli enklare, då blir det fler som skickar bidrag, säger Evelina Olsson.

Det är tredje året hon ordnar insamlingen till förmån för de hemlösa.

Artikelbild

| Evelina Olsson.

– Första året blev bättre än förväntan. Med förra årets insamling ville jag ge dem det de behöver och dessutom en julklapp, något som gör att de känner att de är värda någonting och blir sedda.

Främst är målet med insamlingen att den ska underlätta i den kalla vintern.

– I år siktar vi på att kunna ge vinterkängor, underställ och ryggsäckar till de som behöver det. Det är alltid behövligt och det är där fokus kommer att ligga. Det finns också alltid behov av hygienartiklar, till exempel deo och tandborstar.

I år har hon som mål att insamlingen vidgas så att den hjälper ytterligare en målgrupp.

– Jag vill också försöka nå ut till fler, till äldre personer som förvisso har ett hem men har det dåligt ställt och är väldigt ensamma. Jag vill kunna ge dem en julklapp också. Ju mer folk skänker, ju mer hjälp kan vi ge, säger Evelina Olsson.