Tanken med tävlingen "Sveriges friskaste företag" är att lyfta de goda exemplen som en motvikt till alla rapporter om sjukskrivningar och ohälsa som ökar på arbetsplatserna. Bakom tävlingen står hälsoföretaget Feelgood och en jury med experter inom arbetsmiljö och hälsa.

Riksantikvarieämbetet har tagit hem titeln "Gotlands friskaste företag" och går nu vidare som finalist och kan bli "Sveriges friskaste företag". Det var Erika Hedhammar, utredare på myndigheten, som nominerade sin arbetsplats. Hon fick rungande applåder under personalträffen och diplomutdelningen på torsdagen.

– Det var under Almedalsveckan som jag svarade på en enkät om arbetsmiljö och insåg hur bra det är på Riksantikvarieämbetet. Jag svarade ja på alla frågor. Så jag anmälde oss till tävlingen, berättar Erika Hedhammar.

Artikelbild

| Riksantikvarie Lars Amréus uppmanar Erika Hedhammar att blunda och ta emot applåderna.

Riksantikvarie Lars Amréus säger att det är många faktorer som gör en arbetsplats frisk.

Hur mycket ansvar vilar på chefen?

– Ledarskapet betyder mycket. En chef måste man gå före och inte bara säga saker utan också göra. Det måste finnas en tydlig ledningsfilosofi där man tar tillvara på kompetensen hos sin personal, säger Lars Amréus.

Finns det inga problem här på Riksantikvarieämbetet?

Artikelbild

| Therese Bendelin, HR-chef, Lars Amréus, riksantikvarie och Erika Hedhammar med diplom och blommor.

– Det är mycket som är bra, men det är klart att här också finns stress och sjukskrivningar. Det är något vi måste jobba med hela tiden. Friska medarbetare jobbar bättre.

I Feelgoods motiveringen står det bland annat att Riksantikvarieämbetet är vinnare i Gotlands län för att man: "Genom att jobba systematiskt med både ledarskap och medarbetarskap, med tydliga mål och uppföljande utvärderingar har man lyckats skapa ett engagemang hos medarbetarna utöver det vanliga".

Therese Bendelin, HR-chef på Riksantikvarieämbetet, har tre tips för en friskare arbetsplats.

– Gör medarbetarna delaktiga i arbetet, hur prioriterar vi? Vad kan vi utveckla? Det måste finnas en öppenhet och finnas plats för dialog. Våga vara öppen och tydlig. Sen måste man få ha roligt tillsammans på arbetsplatsen. Att tillåta sig att göra något som kanske inte har med jobbet att göra.

Sammanlagt har cirka 200 företag nominerats och deltagit. Vinnare i den stora finalen kommer att koras i februari. I juryn sitter tidigare socialminister Göran Hägglund, professor Irene Jensen, tidigare ordförande för IF Metall Göran Johansson, ordförande för TCO Eva Nordmark och vd för Feelgood Joachim Morath.