Här hittar du hela filmen!

Det är båtsajten Hamnen.se som nu släppt en film som gjordes i maj 2017. Hela filmen är en hyllning till Gotland med många vackra vyer, där de två reportrarna Claes Olivecrona och Gustav Morin under 24 timmar ger sig ut på äventyret att runda hela Gotland med båt och dessutom uppleva äventyr på land på ön.

Vid 05.30 på morgonen startar de vid Dalarö i Stockholms skärgård med målet att vara tillbaka på samma plats 24 timmar senare. Båten de kör är en kraftig maskin med 700 hästkrafter.

Artikelbild

| Solen går upp vid 04.20 på morgonen i maj.

– Det är en knäpp sak att kunna göra allt det här på den här tiden, säger Gustav Morin i filmen.

De gör ett antal stopp på Gotland och börjar med att stiga iland på Gotska Sandön lagom till frukost, sedan en snabbvisit på Enholmen, följt av att de kliver iland i Slite hamn, där de tar sig vidare med cykel.

Flera gotlänningar dyker också upp i filmen. Arne Bingström, guide på Enholmen, visar runt i den gamla fästningen på ön. Jonas Henning, på Gotland Sport Academy, berättar i filmen om den nya cykelpark som ska innehålla 20 mil cykelleder i skogarna runt Slite.

Efter Slite drar gänget vidare nedåt, rundar Östergarnsholm, och tar sikte på Ronehamn där de kliver iland. Där får de en ridlektion av Lisa Engsrone vid Änggårde bed & breakfast.

Artikelbild

| Enholmens fästning är en av de platser som äventyrarna besöker på sin resa.

Vid 18.30-tiden på kvällen har de nått ned till Vändburgs hamn, där de stannar för middag. Jakob Ringbom på Hamra krog tar emot. Efter en middag där lägger sig mörkret över Gotland, och gänget fortsätter sin båtfärd på havet, och rundar Hoburgen.

I Visby hamn lägger de sig i båten för att sova ett par timmar, men vid 02.30 på morgonen lämnar de Visby och Gotland. Vid 04.20 går solen upp och vid 05.30 är de åter tillbaka i Stockholms skärgård.