Under torsdagen och fredagen kommer Sveriges landshövdingar och länsråd att befinna sig på Gotland. Civilminister Ardalan Shekarabi (S) har bjudit in länsledningarna till den årliga resultatdialogen, enligt ett pressmeddelande.

– Det är glädjande att regeringen i år väljer att förlägga mötet på Gotland. Syftet med dialogmötet är att få till ett samtal mellan den politiska ledningen och länsledningarna kring strategiskt viktiga frågor, säger landshövding Cecilia Schelin Seidegård.

De kommer bland annat att diskutera Agenda 2030, informationssäkerhet, försvarsfrågor och servicekontorsreformen. Landshövdingarna och länsråden kommer även att få lyssna till Lennart Käll, vd Svenska Spel, som kommer att berätta om den framtida spelmarknaden. Dessutom kommer Lena Ag, generaldirektör för den nya Jämställdhetsmyndigheten, att berätta om sin verksamhet.

– Vi kommer även att göra en liten utflykt till Bergmangårdarna och också åka ut till Bungenäs för att se hur man exploaterat där. Det är jätteroligt att alla kommer. Vi har inte samlats på ön tidigare och därför känns det här extra roligt, säger Cecilia Schelin Seidegård.

Landshövdingen har varit med om att lägga fram jämställdhetsutredningen som legat till grund för den nya myndigheten.

– Jag var med och föreslog den nya myndigheten. Därför ska det bli extra intressant att lyssna på Lena, jag känner mig lite som en mamma där, säger hon.