Det gotländska novembervädret lockar inte till utomhusaktiviteter, dessutom hölls en stor mångfaldsparad under Almedalsveckan – så det blir ingen prideparad i nästa vecka.

– Det finns ett 50-tal pridefestivaler i landet som det ser ut i dag. Här är det inte lika uppenbart att det krävs en så kraftfull manifestation, säger Eric Fugeläng, ordförande för RFSL Gotland.

Även om det inte krävs en demonstration för att göra gotlänningarna uppmärksamma på hbtq-rättigheter så finns mycket som kan bli bättre på ön.

Artikelbild

– Skolorna har jättemycket att ta tag i. Främst kring sättet en del pratar om hbtq-personer, sådant som gör att unga inte vågar utforska sin identitet, säger Eric Fugeläng.

Invigningen hålls på Länsteatern, därefter spelas föreställningen "Fröding dansade aldrig på bögklubb i Damaskus" av Fredrik Apollo Asplund.

Under dagarna som följer hålls en rad aktiviteter, då det är en festival i kärlekens tecken finns också möjligheter till dropin-bröllop; både i Domkyrkan och i bildstenssalen på Gotlands museum.

Senaste budet om avslutningsfesten är att den kan komma att hållas på studentkåren Rindi.