Med bara veckor kvar till julafton anordnades under helgen den årliga julmarknaden vid Roma Kungsgård av Roma IF och Romas Intresseförening. Under både lördag och söndag kunde marknadens besökare ta del av på både luciatåg, Dalhemståg, älgkött och trasmattor. Över 2 000 personer besökte marknaden som i år bestod av fler utställare och besökare än någonsin, menar en av arrangörerna, Anders Larsson.

– Trots vädret som har varit utomhus har vi försökt skapa julstämning inomhus så gott det går. Men vi som arrangörer är nöjda.

Irma var en av de som hade ställt ut under årets julmarknad. På hennes bord fanns allt mellan raggsockor till trasmattor.

Artikelbild

– Det här är en jättetrevlig marknad. Jag brukar vara med på betydligt större marknader också, men här är det väldigt positiv stämning. När man kommer på morgonen och bär in sina saker så kommer arrangörerna till och med hjälper till.

Hur tycker du attt det har gått?

– Det har gått jättebra. Trasmattorna är nästan slut.

I samband med julmarknaden fick besökarna även möjligheten att åka Dalhemståget, som även passerade och släppte av passagerare vid Roma Kungsgård. Anders Svensson är konduktör på Dalhemståget. Han räknar lördagens resenärer till omkring 130 stycken. Runt lunch på söndagen gissar han på att ett 50-tal personer hittills hoppat på tåget.

Artikelbild

– Trafikdagarna så här på hösten är väldigt roliga. Det är lite kallt ute, men vi eldar i vagnarna och det blir väldigt stämningsfullt.