Det var strålande sol under lördagen då loppmarknaden öppnade. Klockan 10:00 var det fritt fram för besökarna att fynda och det var en stor folkmassa som ivrigt vällde in på Dalhems IP. Möbler, tidningar och leksaker – allt möjligt fanns att fynda – och inom fem minuter hade Lasse Tomasson sålt en skrivmaskin.

– Jag är här för andra gången och säljer allt möjligt som jag plockar hemifrån. Skrivmaskinen sålde jag precis för en hundralapp. Den trodde jag inte skulle gå åt så snabbt, säger han.

Loppisen arrangeras av idrottsföreningen Dalhem IF och har blivit en återkommande besökssuccé. Ungefär 4000-5000 loppisfantaster brukar dyka upp.

Artikelbild

| Säljer. Lasse Tomasson säljer saker för andra året i rad.

Lena Vallervind beskrivs som en "eldsjäl" bland kollegorna. Hon har hjälpt till att arrangera loppmarknaden i ungefär tio år.

– En av anledningarna till att så många kommer beror nog på att det finns något för alla här. Det är så himla roligt. Många återkommande besökare känner jag igen, säger hon.

En annan som alltid dyker upp är Pia Klintberg.

– Jag åker hit varje år. Ibland kommer jag inte hem med någonting med nu har jag hittat en del till mig och en del till mitt barnbarn, säger hon och visar upp ett cricketset.

Artikelbild

| Eldsjäl. Lena Vallervind, loppisgeneral, har varit på plats i många år.

Även Christer Lampa är en frekvent loppisbesökare.

– Det finns inget bättre än loppis. Jag kommer hit och tänker att jag inte ska ha något. Men sen kommer jag ändå hem med två plåtlyktor som jag inte ens vet var jag ska ha någonstans. Men jag köper gärna saker för att gynna föreningen.