Kylan var tillbaka och då passade det bra med uppvärmande aktiviteter utomhus.

– Det finns inga genvägar till den perfekta fysiken. Det är bara att jobba, jobba, ropade Jesper Forsman, idrottslärare vid gymnasiesärskolan till några bollsportande elever.

Tillsammans med Simon Röcklinger, sportchef på Skrubbs, anordnade han under tisdagen en stor friluftsdag på Skrubbs för alla elever på grundsärskolan och gymnasiesärskolan. På området kunde alla delta i allt från bollspel och lassokastning till travskola eller bara mys med hästarna.

Artikelbild

| Smilla Hellström Barnard, 10 år och elevassistent Kattis Starkeberg ryktar hästen Tummen.

– Vi är oerhört tacksamma att vi får komma hit. Här kan alla få prova på och delta oavsett funktionsnedsättning. Det kan vara lite fyrkantigt i skolan, så det är ett mål jag har – att få ut eleverna, berättar Jesper Forsman.

Förra året vann Gotlands travskola ATG-tävlingen Drömfonden och för vinstpengarna köpte man in en anpassad sulky, med plats för en rullstol.

– Vi tänkte att ska vi ha en seriös barn- och ungdomsverksamhet ska den vara tillgänglig för alla, säger Simon Röcklinger.

Simon sökte en samarbetspartner och fann Jesper. Och sedan ett år tillbaka besöker särskolan travskolan en dag i veckan.

Artikelbild

| Jesper Forsman har som mål att få ut eleverna i naturen.

– Det är väl ett sätt att öka intresset för hästsporten också. Fem av dem har redan börjat på de ordinarie travkurserna på kvällstid nu. Det är så häftigt att se människor utvecklas, det är min kick i livet. Med den här dagen vill vi visa att vi menar allvar och skapa en jäkligt rolig dag för barnen.