Gotlands Allehanda Parallellt med den migrationspolitiska röran har Migrationsverket ändå hela tiden varit kapabelt att avsätta resurser för att utreda och ta ifrån högproduktiva arbetskraftsinvandrare deras arbetstillstånd på grund av små formella misstag från arbetsgivarna. Onödigt och skadligt för landet. Det har gått så långt att svenska företag fått rekryteringsproblem. Fredrik Bergman, vd för Centrum för Rättvisa, sade i går till Sveriges Radio:

– Sveriges rykte internationellt inom IT-branschen har fått sig en rejäl törn. Vi har sett hur programmerare som övervägt att komma till Sverige har valt ett annat land.

Nya vägledande domar i Migrationsöverdomstolen borde ha förändrat Migrationsverkets tillämpning av regelverket. Det är dock lite si och så med det och i går träffade företrädare för tech-branschen Migrationsverkets generaldirektör Mikael Ribbenvik. En vd med drabbade anställda förklarade:

– Jag har bevis på att ni inte tillämpar den nya praxisen, och vet anställda som fått utvisningsbeslut ändå.

Generaldirektören svarade:

– Jag är helt övertygad om att du har rätt och att det finns den typen av exempel. Men det tar ett tag för praxis att sätta sig.

Det är illa nog med en orimlig lagtillämpning. Att hålla fast vid denna tillämpning på ett sätt som strider mot domslut i högsta instans finns det inga ursäkter för.