Ett givet bidrag till resten av mänskligheten borde vara att backa upp så många människor som möjligt. Synonymer till ”backa upp” är stödja, ge stöd åt, hjälpa fram och bistå.

På affischer på Destination Gotlands färjor finns texten: ”Du är en del av någon annans upplevelse”. Det är en bra påminnelse. För det gäller inte bara på färjan, utan överallt i samhället. Alla är vi en del av någon annans upplevelse i någon form, och det borde vara en plikt att se till att göra den så angenäm som möjligt.

Låt oss tillsammans arbeta för att skapa en miljö och atmosfär som det går att hämta kraft och inspiration i, där vi ser varandra som kompetenser och möjliggörare.

Där vi uppmanar till och uppskattar engagemang på alla fronter. Alla som gör något för att driva utvecklingen framåt och skapa bättre förutsättningar, förtjänar att backas upp med full kraft.

Vi kunde i Gotlands Allehanda (25/7) läsa om våra folkvalda politikers personliga säkerhet. Att SÄPO har gett dem en handbok i personlig säkerhet. Det är en påminnelse om deras utsatta position med hot och hat som en del av livet.

Alla borde backa varandra och våra politiska företrädare. Det finns människor som inte ens berättar för sina närmaste vilket parti de röstar på.

Medan våra politiker i princip använder hela sin vakna tid till att i någon form sprida sitt politiska engagemang och övertygelse . De får utstå mycket för sitt engagemang. Vi måste backa dem!

Camilla Läckberg är Sveriges mest sålda författare. Hon har även skapat ett av Sveriges starkaste personliga varumärken. Läckberg är känd för att ha ett mycket stort nätverk som hon vårdar på ett smart sätt.

Programledaren Jenny Strömstedt skriver på Camilla Läckbergs Instagramsida: ”Du är en av de bästa människorna jag vet när de gäller att lyfta andra. Det värmer både den du hyllar och gör världen till en bättre plats.”

Läckberg hyllar kontinerligt andra personer i sina sociala medier kanaler. På sin Instagramsida skriver hon om sin vän och affärspartner Christina Saliba: ”Vi backar alltid varandra. Kommer alltid backa Cristina med allt jag har och allt jag är. Går man på henne går man på mig. All min styrka och kraft står till hennes förfogande. O tvärtom.” Citatet vittnar om total respekt och lojalitet.

Att backa upp människor kostar varken energi eller pengar och det ger otroligt mycket tillbaka till både samhället och berörda. Lova mig att ni backar upp – det kommer göra världen till en ännu bättre plats!